English       Español

Visitor Reception Center for an archaeological Site, Clunia, Spain
Year 2015

    Visitor Reception Center for an archaeological Site, Clunia, Spain

    Competition 2015

    This project includes a semi-underground building close to the current museum and a new parking lot for visitors. It is formed by a patio that evokes a Roman domus, protected from the sun by wooden slats around which some exposed pieces are located, lit with zenith lighting, and the rest of the dependencies. Around the building a ramp is constructed that allows access to the archeological site from the parking lot and that is closed to the exterior by a concrete lattice, which, however, lets people look around the territory. The roof is vegetal and it contains autochthonous species, which provides full integration to the environment. The whole building is made of exposed concrete.

    Authors: Linazasoro&Sánchez Arquitectura
    Collaborators: Hugo Sebastián de Erice, Laura Corrales